ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αρχική » Σαν Σήμερα » Νοέμβριος » 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Advertisements

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

sansimerakranio

893 μ.Χ. 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει η Αυτοκράτειρα Θεοφανώ. Ο θάνατος της Θεοφανώς επιτρέπει στον Λέοντα να νομιμοποιήσει τη σχέση του με τη Ζωή (899), η οποία και αυτή έπειτα από λίγο πεθαίνει. Στη συνέχεια παντρεύεται την Ευδοκία που πεθαίνει στη διάρκεια του τοκετού (12 Απριλίου του 901). Τελικά παντρεύεται τη Ζωή Καρβονοψίνα (μάτια σαν μαύρα κάρβουνα).

745 μ.Χ. 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Ιμάμης Μούσα αλ-Καζίμ, ο 7ος Σιίτης των περίφημων «Δωδεκαδικών Σιιτών», της βασικότερης ομάδας κληρικών στους κόλπους του Σιιτικού Ισλάμ, τον οποίο όμως δεν αποδέχονται οι Ισμαηλίτες.

959 μ.Χ. 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Ζ΄.

959 μ.Χ. 10 Νοεμβρίου : Ο Ρωμανός Β΄ ανακηρύσσεται μόνος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Θα παραμείνει στο θρόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου του 963.

1202 10 Νοεμβρίου : Δ’ Σταυροφορία: Παρά την απαγόρευση από τον Πάπα Ιννοκέντιο Γ΄ που απειλούσε με αφορισμούς, ξεκινά η πολιορκία της πόλης Ζάρα (σημερινή Ζαντάρ της Κροατίας).

1444 10 Νοεμβρίου : Μάχη τής Βάρνας. Ο Μουράτ ό Β’ νικά κατά κράτος τόν χριστιανικόν στρατόν υπό τόν βασιλέα τής Ουγγαρίας καί Πολωνίας Λαδίσλαον, τόν ηγεμόνα τής Τρανσυλβανίας Γ. Ουνυάδην, τόν βοεβόδαν τής Βλαχίας καί τόν Καρδινάλιον Κεζαρίνι. Ο Βασιλεύς Λαδίσλαος καί ό Κεζαρίνι έπεσαν είς τήν μάχην.

1483 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, Γερμανός θεολόγος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους. (Θαν. 18/2/1546) . Ο Μαρτίνος Λούθηρος (10 Νοεμβρίου 1483–18 Φεβρουαρίου 1546) ήταν Γερμανός μοναχός, ιερέας, καθηγητής, θεολόγος, ηγέτης της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα στη Γερμανία, και θεμελιωτής των χριστιανικών δογμάτων και πρακτικών του Προτεσταντισμού.

1619 10 Νοεμβρίου : Ο Ρενέ Ντεκάρτ βλέπει ένα όνειρο που αποτέλεσε την έμπνευση των Στοχασμών επί της Πρώτης Φιλοσοφίας.

1493 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο περίφημος Ελβετός αλχημιστής Παράκελσος.

1667 10 Νοεμβρίου : Ο Γάλλος δραματουργός Ιωάννης Ρακίνας δημοσιεύει την τραγωδία του «Ανδρομάχη».

1668 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται στο Παρίσι ο Φρανσουά Κουπερέν, ο οποίος έμεινε γνωστός ως Κουπερέν ο Μέγας. Υπήρξε μεγάλος δεξιοτέχνης του εκκλησιαστικού οργάνου και της άρπας και συνθέτης μουσικών έργων μπαρόκ.

1697 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο μεγάλος Άγγλος ζωγράφος και χαράκτης Ουίλιαμ Χόγκαρθ. Υπήρξε πρωτοπόρος σημαδεύοντας την Ευρωπαϊκή τέχνη της εποχής του μέσω της ακραίας θεματολογίας του.

1759 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Φρίντριχ Σίλερ, Γερμανός θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και ιστορικός. Ο Φρήντριχ Σίλερ (Friedrich Schiller, 10 Νοεμβρίου 1759 – 9 Μαΐου 1805) ήταν Γερμανός θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και ιστορικός. Γεννήθηκε στην πόλη Μάρμπαχ (Marbach) της Βάδης-Βυρτεμβέργης το 1759. Είναι ο πρώτος μεγάλος εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος. Το πρώτο θεατρικό έργο, που έγραψε πολύ νέος, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του θεάτρου, αν και είχε ατέλειες, που παραδέχτηκε αργότερα κι ο ίδιος. Μετουσιώνοντας τον ενθουσιασμό των είκοσι χρόνων του, ο Σίλερ κατόρθωσε να δώσει στον κόσμο της εποχής του τα πρώτα μηνύματα του νέου κινήματος. Ο ρομαντισμός κήρυξε την αγάπη για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, για την τιμωρία των ενόχων, για τη ζωή, την ελπίδα, για το αύριο του ανθρώπου. Με το έργο του, που είχε τίτλο «Οι ληστές», προβάλλει ακριβώς αυτά τα ιδανικά. Ιδανικά πάλης του ανθρώπου ενάντια στην άδικη κοινωνία.

1775 10 Νοεμβρίου : Ιδρύεται το σώμα των Πεζοναυτών (Marines), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

1801 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Σάμιουελ Χάου, φιλέλληνας Αμερικανός γιατρός, που έλαβε ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση. (Θαν. 9/1/1876). Αμερικανός γιατρός, υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας, μέγας φιλάνθρωπος, αλλά και άδολος φιλέλληνας. Ο Σάμιουελ Χάου (Samuel Howe) γεννήθηκε στη Βοστόνη στις 10 Νοεμβρίου 1801 και καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Σπούδασε ιατρική στο Χάρβαρντ, αλλά δεν άσκησε το ιατρικό επάγγελμα, καθώς κατέβηκε στην Ελλάδα στις αρχές του 1825 για να συμμετάσχει στην Ελληνική Επανάσταση.

1825 10 Νοεμβρίου : Οι κάτοικοι τού Βαρθολομιού (Ηλεία) αποκρούουν τούς εισβαλόντας είς τό χωρίον των Αιγυπτίους καί φονεύουν πολλούς έξ αυτών.

1826 10 Νοεμβρίου : Οι Τούρκοι υπονόμευσαν την Ακρόπολιν με 2.800 οκ. μπαρούτι και ηθέλησαν να την ανατινάξουν, αλλά την ανατίναξη πρόλαβε ο Έλλην υπονομευτής Μαλερόπουλος.

1836 10 Νοεμβρίου : Ο Βασιλεύς Όθων νυμφεύεται έν Μονάχω μετά τής πριγκιπίσσης τού Ολδεμβούργου Μαρίας—Αμαλίας.

1848 10 Νοεμβρίου : Ο Ιμπραήμ, ο μεγάλος σφαγέας του Ελληνισμού αφού έγινε για λίγους μήνες αντιβασιλέας της Αιγύπτου στη θέση του πατέρα του, που προσβλήθηκε από γεροντική άνοια, η φυματίωση που τον ταλαιπωρούσε αποδείχθηκε ανίκητη και παρά τη θεραπεία που υποβλήθηκε στην Ιταλία, πεθαίνει σε ηλικία 59 ετών. Άφησε πίσω του ένα γιο, τον Ισμαήλ, ο οποίος διοίκησε αργότερα την Αίγυπτο και την κατέστησε σχεδόν ανεξάρτητη από τον Σουλτάνο. Ήταν Οθωμανός στρατιωτικός και χεδίβης (αντιβασιλέας) της Αιγύπτου, γνωστός από την εκστρατεία του στην Πελοπόννησο, η οποία παρ’ ολίγον να αποδειχθεί μοιραία για την Ελληνική Επανάσταση. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1789 και ήταν γιος του αλβανικής καταγωγής Βαλή της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλη και μιας χριστιανής, που ήταν γνωστή ως χήρα Τουρματζή. Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Ιμπραήμ ήταν γιος της χήρας από τον γάμο της με κάποιον Τουρματζή και απλώς ο Μωχάμετ Άλη τον υιοθέτησε. Ο Ιμπραήμ έλαβε μόρφωση από Ευρωπαίους παιδαγωγούς, η οποία δεν απάλυνε τον σκληρό χαρακτήρα του. Έτσι, ο πατέρας του αναγκάστηκε να τον εξορίσει στο εσωτερικό της χώρας, αλλά σύντομα έδειξε τις στρατιωτικές του ικανότητες, βοηθώντας τον να εξολοθρεύσει τους Μαμελούκους, που λυμαίνονταν το Σουλτανάτο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την περιγραφή ενός Άγγλου αξιωματικού, ο Ιμπραήμ ήταν κοντός, πολύ χοντρός και με σημαδεμένο το πρόσωπο από την ευλογιά.

1862 10 Νοεμβρίου : Λόγω κωλύματος από τις διεθνείς συνθήκες, η Αγγλία δεν αποδέχεται την αίτηση για Βασιλιά του δευτερότοκου γιού της Βασίλισσας Βικτορίας, πρίγκηπα Αλφρέδου. Διαδηλώσεις στην Αθήνα υπέρ της υποψηφιότητας για τον Ελληνικό θρόνο του πρίγκιπα Αλφρέδου, δευτερότοκου γιου της Βασίλισσας της Αγγλίας Βικτορίας. Η Αγγλία δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, γιατί κωλύεται από τις διεθνείς συνθήκες που υπογράφτηκαν για το Ελληνικό ζήτημα.

1871 10 Νοεμβρίου : Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Χένρι Μόρτον Στάνλεϊ ανακαλύπτει στην καρδιά της Αφρικής τον χαμένο για χρόνια Σκοτσέζο ιεραπόστολο και εξερευνητή Ντέιβιντ Λίβινγκστον. Ιστορική έχει μείνει η πρώτη φράση του Στάνλεϊ: «Ο δρ. Λίβινγκστον να υποθέσω;».

1885 10 Νοεμβρίου : Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

1891 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει ο Αρθούρος Ρεμπώ, Γάλλος ποιητής. O Αρθούρος Ρεμπώ (Arthur Rimbaud, πλήρες όνομα Ζαν-Νικολά-Αρτύρ Ρεμπό, 20 Οκτωβρίου 1854 – 10 Νοεμβρίου 1891) ήταν Γάλλος ποιητής. Θεωρείται ένας από τους μείζονες εκπροσώπους του συμβολισμού, με σημαντική επίδραση στη μοντέρνα ποίηση, παρά το γεγονός πως εγκατέλειψε οριστικά τη λογοτεχνία στην ηλικία των είκοσι ετών. Από το σύνολο του έργου του ξεχωρίζουν οι ποιητικές συλλογές Εκλάμψεις και Μια Εποχή στην Κόλαση. Η τελευταία υπήρξε το μοναδικό βιβλίο του Ρεμπώ που δημοσιεύτηκε κατόπιν επιθυμίας και ενεργειών του ίδιου, ενώ σημαντικό μέρος των ποιημάτων του δημοσιεύτηκαν ενόσω ήταν εν ζωή αλλά χωρίς τη συγκατάθεσή του ή εν αγνοία του. Γεννήθηκε στη Γαλλική αγροτική πόλη Σαρλβίλ των Αρδεννών, όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια, πριν ξεκινήσει η πολύχρονη περιπλάνηση του σε πολυάριθμες πόλεις της Ευρώπης. Στη διάρκεια του πολυτάραχου βίου του ταξίδεψε σε δεκατρείς διαφορετικές χώρες και έζησε ως επαίτης, μισθοφόρος, εργάτης, παιδαγωγός και ναυτικός, παράλληλα με τη συγγραφική δραστηριότητα. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, έχοντας ήδη εγκαταλείψει την ποίηση, περιπλανήθηκε στην βορειοανατολική Αφρική όπου εργάστηκε ως έμπορος και εξερευνητής, την ίδια περίοδο που άρχισε να αναγνωρίζεται το ποιητικό έργο του μεταξύ των λογοτεχνικών κύκλων του Παρισιού.

1900 10 Νοεμβρίου : Κηδεύεται ο ναύαρχος Κανάρης, βουλευτής Νέων Ψαρών.

1901 10 Νοεμβρίου : Υπό το βάρος των ‘’Ευαγγελικών’’ και άλλων προβλημάτων, παραιτείται η κυβέρνηση Θεοτόκη και σχηματίζεται νέα κυβέρνηση υπό τον Ζαΐμη.

1912 10 Νοεμβρίου : Ο Ελληνικός στόλος φέρει την Ελευθερίαν στην Μυτιλήνην.

1912 10 Νοεμβρίου : Ο διάδοχος Κωνσταντίνος προάγεται σε στρατηγό.

1913 10 Νοεμβρίου : Η Τουρκική Κυβέρνηση κλείνει επτά Ελληνικές εφημερίδες στην Κωνσταντινούπολη.

1913 10 Νοεμβρίου : Ιδρύεται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

1916 10 Νοεμβρίου : Η επαναστατική κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Βουλγαρίας και της Γερμανίας.

1919 10 Νοεμβρίου : Στο μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

1919 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, Ρώσος εφευρέτης, κατασκευαστής του όπλου που φέρει το όνομά του.

1920 10 Νοεμβρίου : Ο Ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα με περιπόλους.

1921 10 Νοεμβρίου : Στο μέτωπο στη Μ. Ασία η Ελληνική στρατιά μάχεται με πυροβολικό και περιπόλους.

1924 10 Νοεμβρίου : Ταραχές και συγκρούσεις ξεσπούν στην Καβάλα, μεταξύ καπνεργατών από τη μία πλευρά, και στρατού και χωροφυλακής από την άλλη. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1928 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Ιταλός μουσικοσυνθέτης Ένιο Μορικόνε, γνωστός για τη μουσική επένδυση πολλών κινηματογραφικών ταινιών.

1930 10 Νοεμβρίου : Εγκρίνονται τα σχέδια του Ανδρέα Κριεζή, για την μορφή την οποία θα έχει το κτήριο της Βουλής (Παλαιά Ανάκτορα).

1931 10 Νοεμβρίου : Ομάδα επιστημόνων πραγματοποιεί πειράματα γύρω από τη δομή και τη συμπεριφορά του πυρήνα του ατόμου.

1932 10 Νοεμβρίου : Ο Γερμανός πιλότος Βόλφγκανγκ φον Γκρόναου πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο τύπου Ντορνιέ-Γουόλ, καλύπτοντας 60.000 χλμ. από την Ευρώπη στη Γροιλανδία, την Αμερική, τα νησιά Αλεούτες, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία.

1938 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών ο σφαγέας των λαών Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Είχε γεννηθεί το 1880 στο χωριό Χρυσαυγή, κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο Κεμάλ προσέλαβε τον σύνθετο χαρακτηρισμό «Ατατούρκ», που σημαίνει «πατέρας των Τούρκων» και, το πρώτο συνθετικό (Ατά), προέρχεται από το Ομηρικό «ατά» που έχει την ίδια ακριβώς σημασία. Την λέξη ‘’Ατά’’ την επαναλαμβάνει 9 φορές ο Όμηρος ο οποίος βάζει τον Τηλέμαχο, τον γιό του Οδυσσέα, να αποκαλεί έτσι (πνευματικό πατέρα) τον χοιροβοσκό Εύμαιο.

1940 10 Νοεμβρίου : Σφοδρά Ελληνική αντεπίθεσις, εξελιχθείσα έφ’ ολοκλήρου τού αλβανικού μετώπου, ανατρέπει τάς Ιταλικάς μεραρχίας καί τάς αποσυνθέτει. Συλλαμβάνονται εκατοντάδες αιχμαλώτων καί περιέρχεται είς χείρας τού στρατού μας άφθονον πολεμικόν υλικόν πάσης φύσεως (Ελληνοϊταλικός πόλεμος).

1941 10 Νοεμβρίου : Tο υποβρύχιό μας «Γλαύκος» τορπιλίζει εχθρικό πλοίο ανοικτά των Xανίων.

1944 10 Νοεμβρίου : Γεννιέται ο Βρετανός στιχουργός Τιμ Ράις, ο οποιος έγινε γνωστός συνεργαζόμενος με τον Αντριου Λόιντ Βέμπερ. Η ροκ όπερα «Jesus Christ Superstar» είναι δική τους δημιουργία.

1945 10 Νοεμβρίου : Ο Εμβέρ Χότζα, ο μεγαλύτερος διώκτης του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της Αλβανίας.

1954 10 Νοεμβρίου : Ο απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού Γεώργιος Γρίβας (Διγενής) φτάνει κρυφά στην Κύπρο, για να προετοιμάσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Άγγλων.

1959 10 Νοεμβρίου : Το αντιτορπιλικό Ασπίς ΙΙ υψώνει την Ελληνική Σημαία στο Long Beach των Η.Π.Α.

1959 10 Νοεμβρίου : Ανακοινώνεται η ημερομηνία (13/12) που θα διεξάγονταν οι εκλογές στην Κύπρο για την ανάδειξη του Προέδρου, του αντιπροέδρου και της Βουλής.

1961 10 Νοεμβρίου : Το Στάλινγκραντ ξαναπαίρνει το παλιό του όνομα: Βόλγκογκραντ.

1975 10 Νοεμβρίου : Οι δυνάμεις των Κόκκινων Χμερ επιτίθενται σε περιοχές και το αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ σκοτώνοντας 44 ανθρώπους και τραυματίζοντας 30.

1981 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει ο λογοτέχνης Διονύσης Ρώμας.

1982 10 Νοεμβρίου : Πεθαίνει ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ, Σοβιετικός ηγέτης και αρχηγός του Ρωσικού Κομουνιστικού Κόμματος. (Γεν. 6/12/1906). Ήταν Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1964 μέχρι το 1982 και Πρόεδρος του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ από το 1977 ως το 1982. Τιμήθηκε τέσσερις φορές με τον τίτλο Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης και του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του Στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης.

1983 10 Νοεμβρίου : Σεισμική δόνηση 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την περιοχή του Παγασητικού.

1989 10 Νοεμβρίου : Ανατρέπεται το κομουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας. Ο Τεοντόρ Ζίβκοφ εγκαταλείπει την ηγεσία του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία.

1992 10 Νοεμβρίου : Ο στρατηγός Ντουντάγεφ κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τσετσενία, λίγες ώρες μετά την εισβολή στρατευμάτων στη γειτονική Ινγκουσετία.

1993 10 Νοεμβρίου : Στα Σκόπια, αποκαλύπτεται στρατιωτικό πραξικόπημα και ένοπλη εξέγερση, που σχεδίαζε παραστρατιωτική οργάνωση Αλβανών.

1994 10 Νοεμβρίου : Με επίσημο ανακοινωθέν του Σαντάμ Χουσεΐν, το Ιράκ αναγνωρίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του κράτους του Κουβέιτ και υπόσχεται ότι δε θα παραβιάσει τα σύνορά τους.

1997 10 Νοεμβρίου : Στην Ελλάδα, αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Λειτουργίας Προσωπικών Δεδομένων.

2002 10 Νοεμβρίου : Στον αγώνα Ιωνικός- ΟΦΗ (1-1), η Σοφία Γρυλλάκη γίνεται η πρώτη γυναίκα βοηθός διαιτητή στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

2007 10 Νοεμβρίου : Στο Ιβηροαμερικανικό συμβούλιο ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος λέει στον Ούγκο Τσάβες τη θρυλική φράση: «Γιατί δεν το βουλώνεις;»

2008 10 Νοεμβρίου : Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τίθεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης, έπειτα από συνέντευξή του σε εφημερίδα, όπου άσκησε έντονη κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

 

 

ΠΗΓΕΣ :

http://www.e-istoria.com/

http://www.sansimera.gr/

http://el.wikipedia.org/

http://www.aek365.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: